Vinter

Januar 2022

 

Nå er vi snart ferdig med årets første måned, den har vært preget av covid og karantene som mange tidligere måneder. Det er lett å bli litt lei av alle retningslinjer nå, men heldigvis er dagene litt lysere og veiene er ikke fullt så isete. I skrivende stund varmer sola godt og det er fristende å ta seg en tur ut. 

Januar kan lett bli en passiv periode, et lite vakuum etter den travle og hyggelige jula. Vi må tilbake til hverdagen og alt det innebærer. Da kan det være vanskelig å komme seg ut på tur eller inn på treningssenteret, men husk at litt er bedre enn ingenting! Sett av hvert fall én dag i uken til å gjøre noe som gjør kroppen glad, vinteren er til for å brukes. Det er fortsatt brukbart skiføre i marka og hvert fall på fjellet, kanskje du til og med kan finne fram rando-skiene, gå opp Wyllerløypa og kjøre ned igjen? Trening må ikke være et ork - det handler bare om å gjøre noe annet enn å bli sittende inne hele dagen. Når vi snakker om ork, det er sikkert noen som har satt seg et ganske hårete nyttårsforsett, det er bra! Men husk at det også burde være lystbetont, ellers kan det være vanskelig å holde det gående. Er du glad i å danse så burde du danse litt, det er vel så god trening som en løpetur eller en styrkeøkt.

Vi mennesker er vanedyr, og trives best når ting er sånn som vi kjenner det. Det betyr ikke at vi ikke har godt av å utfordres litt, det er deilig å kjenne på mestring etter man har gjort noe nytt eller annerledes. Tørr å utfordre deg selv, det verste som kan skje er at du havner litt utenfor komfortsonen, men da har du blitt litt tøffere til en annen anledning. F.eks så er det fler som sier til oss at de kunne tenkt seg å prøve yoga, men ikke tørr fordi de ikke er myke nok(!?) Det er jo akkurat derfor man burde gå på yoga - for å bli mykere. Du kommer ikke til å se ut som de på Instagram, men det betyr ingenting heller. Du gjør det for deg selv, ikke for alle andre.

Kanskje viktigst er det å finne en balanse mellom det som gjør deg glad og det som må/burde gjøres fordi det er lurt. Det er viktig å kose seg. Bak boller, bruk ekstra saus på maten eller drikk et glass vin midt i uka - det er fint å unne seg litt ekstra, bare ikke hver dag for da blir det plutselig ikke noe ekstra, men usunt. Det er viktig at vi kjenner til forskjellen. 

Uansett om du starter året med nye løpesko eller i sofakroken, ønsker vi dere en fin avslutning på januar også håper vi du utfordrer deg selv på minst én ting de neste ukene:)

Previous
Previous

Påsken 2022